Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла към наказателна отговорност 51-годишния

...
Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла към наказателна отговорност 51-годишния
Коментари Харесай

Мъж отвлече сина на жената, с която живеел, за да я застави да се върне при него

 Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла към наказателна отговорност 51-годишния Нежди А. за похищение на 13-годишно момче – закононарушение по член 142, алинея 3, т. 5 от Наказателен кодекс. Обвиняемият за тежкото закононарушение е бил арестуван за 72 часа за довеждането му в Търговищкия областен съд, където прокуратурата ще внесе искане за установяване мярка за неотклонение " Задържане под стража “, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Престъплението било осъществено на 5 септември тази година. Момчето е наследник на жена, с която обвиненият живеел на фамилни начала от към 10 години в търговищко село.

През последните две години обаче 51-годишният Нежди почнал да упражнява редовно домашно принуждение над дамата и тя решила да го изостави. За да я принуди да се върне, той отвлякъл сина й от вкъщи на нейния брат, като носел нож. Поставил изискване, че ще освободи момчето единствено в случай че майка му се върне при него.

След като Нежди отвлякъл детето, бил подаден сигнал в полицията. Обвиняемият и момчето били открити от пристигналите чиновници на реда в дома му в търговищкото село.

51-годишният обвинен е осъждан неведнъж, в това число и за похищение.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР