Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно

...
Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно
Коментари Харесай

Прокуратурата в Стара Загора се самосезира за изнесената информация за „Арсенал“

Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно произвеждане за публикувана информация без позволение на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъдат разпитани чиновници на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и други и в случай че се съберат задоволително доказателства, ще се подхващат дейности за търсене на наказателна отговорност от отговорните лица, оповестиха от прокуратурата.

Припомняме ви, че през вчерашния ден бяха арестувани трима чужденци, заемали виновни позиции в цех „ Арсенал “ в Казанлък, които са обвинени в нелегално изнасяне на документи и произведения от оръжейния цех.

Досъдебното произвеждане е за осъществено закононарушение по член 360 от Наказателен кодекс - оповестяване на информация, представляваща следствена загадка по формирано към този момент досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Стара Загора за кражба на съответни произведения от компания и документи със съдържаща се в тях информация, сензитивна за компанията и представляваща интерес за непознати конкурентни компании, оповестиха от прокуратурата.

Разпространената информация би заплашила националната сигурност на страната, може да попречи на следствието и за реализирането на наказателна отговорност на отговорните лица, допълват от прокуратурата.

Данните са изнесени без позволение на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора по смисъла на чл.198, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс - материалите от следствието не могат да се разгласяват без позволение на прокурора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР