Окръжната прокуратура в Плевен предаде на съд двама мъже за

...
Окръжната прокуратура в Плевен предаде на съд двама мъже за
Коментари Харесай

Убийците на 17-годишния Веско от Кнежа отиват на съд

Окръжната прокуратура в Плевен съобщи на съд двама мъже за убийството на малолетен юноша от Кнежа. За това оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване.

Обвиняемите К.Г. и А.Ш. са надлежно на 19 и 21 години. Вечерта на 29 ноември 2021 година те прекосявали през Кнежа, пътувайки за село Селановци с лек автомобил. Случайно забелязали Веско К. и го попитали за пътя, защото се били объркали, показват в известието от прокуратурата.

Младежът им предложил помощта си. Качил се в автомобила с ангажимента да го откарат до Бяла Слатина. По време на пътуването сред тримата зародил спор, при който К.Г. и А. Ш. удряли В.К. с бухалка в тилната област на главата му. В резултат на ударите на В.К. била породена несъвместима с живота черепно-мозъчна контузия, при което той умрял.

Двамата нападатели натоварили тялото в багажника на автомобила и го откарали на необозначено бунище край Бяла Слатина, където го заровили и покрили с боклуци.

В хода на следствието, при осъществено претършуване и изземване в дома на К.Г., са открити и конфискувани опиати и един брой военен патрон, за което също му е повдигнато обвиняване, прибавят от прокуратурата.

По време на воденото досъдебно произвеждане и двамата обвинени са били с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Предстои Окръжният съд в Плевен да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР