Окръжната прокуратура в Бургас ръководи разследването по досъдебното производство по

...
Окръжната прокуратура в Бургас ръководи разследването по досъдебното производство по
Коментари Харесай

До края на деня започва оглед на изгорелия склад за боеприпаси край Карнобат

Окръжната прокуратура в Бургас управлява следствието по досъдебното произвеждане по случая с край Карнобат.

Припомняме, че складът е благосъстоятелност на Емилиян Гебрев. Причина за унищожаването му беше пожар, зародил след гърмеж в нощта в събота против неделя.

Досъдебното произвеждане е обвързвано с унищожаването посредством гърмеж на имущество на забележителна стойност - склад за муниции на комерсиално сдружение със седалище в София. То е формирано за закононарушение по чл.333, вр. чл.330, ал.3, вр. ал.2, т.1, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.

Взривът е избухнал на 25 юни 2023 година в местността " Чобан дере " на територията на община Карнобат. Досъдебно то произвеждане е формирано за закононарушение по чл.333, вр. чл.330, ал.3, вр. ал.2, т.1, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.
 Екип от няколко служби проверява пожара в оръжейния склад на Гебрев край Карнобат
Екип от няколко служби проверява пожара в оръжейния склад на Гебрев край Карнобат

Днес се взема решение дали Национална следствена служба да поеме управлението

С разпореждане на окръжния прокурор на Бургас следствието е предоставено на екип от 4 следователи от Окръжния следствен отдел.

По досъдебното произвеждане са извършени разпити на очевидци. Извършени са и други процесуални дейности. Предстои до края на днешния ден да стартира оглед на местопроизшествието. На място е и наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура в Бургас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР