Окръжна прокуратура-Ямбол задържа румънски гражданин за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура-Ямбол задържа румънски гражданин за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха мъж за контрабанда на златни и сребърни накити на ГКПП-Лесово

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа румънски жител за период до 72 часа по обвиняване в контрабандно преместване на доста количество златни и сребърни украшения . Събитието е записано на граничен контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ Лесово на 26 януари.

Обвиняемият, разпознат като И.Б., е махленски в незаконно преместване през държавната граница на 74,84 грама златни декорации и 9187 грама сребърни произведения и съставни елементи . Действията му са квалифицирани по член 242, алинея 1, б. „ а “ от Наказателния кодекс на Република България.

Златни и сребърни украшения. Снимка: ОП-Ямбол

В хода на следствието е открито, че предметите са били скрити в лек автомобил, благосъстоятелност на И.Б. Автомобилът, идващ от Турция, е бил определен за инспекция по метода „ разбор на риска “ . Митническите чиновници са разкрили бижутерийните произведения, опаковани с тиксо и ловко скрити във фабрични кухини на автомобила, под кората на багажното поделение, както и в куфари и чанти с багаж.

Иззетите предмети — общо 9 262,44 грама бижутерия от бял и жълт метал, след извършената експертиза са разпознати като златни и сребърни украшения. Оценката на тяхната стойност възлиза на 80 984 лв. .

Предстои на Окръжна прокуратура-Ямбол да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения И.Б., като част от продължаващото следствие на случая.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР