Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят непълнолетен, удавил братовчед си в река Дунав

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против малолетен за ликвидиране на друго момче. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
Обвинението против В. В. /р 2002/ е за това, че на 21.08.2018 година в река Дунав, в сектора й в землището на гр. Свищов, действайки като малолетен, само че с опция да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, съзнателно умъртвил А. Ф. /на 17 години/ от гр. Свищов.
Обвиняемият е възпитаник, проявявал нападателно държание към по-малки възпитаници и е регистриран в Детска педагогическа стая в районно управление (на МВР) Свищов за осъществени систематични противообществени прояви на територията на образователното заведение.
На 21.08.2018 година към обяд обвиненият, дружно с двама негови другари и братовчед му – потърпевшият А.Ф. отишли на брега на река Дунав и влезнали във водата да се къпят. А. Ф. не умеел да плува и не влизал във вътрешността в реката. В един миг обвиненият извикал едното момче и го предиздвикал да хване А.Ф. за едната ръка, с цел да се пошегуват с него, като го завлекат в реката. Двамата почнали да го влачат във вътрешността, макар митингите, несъгласието и опитите на момчето да се измъкне. Когато водата стигнала до врата на момчето, В.В. траял самичък да го влачи и бута изотзад още десетина метра във вътрешността към по–дълбокото. Там обвиненият натиснал няколко пъти надолу главата на А.Ф., като от това той се нагълтал с вода. А.Ф. викал за помощ и се опитвал да се задържи над повърхността на водата, само че обвиненият се отдалечил и излязъл на брега. Едното от момчетата, като видяло, че А. Ф. се дави, направил опит да го избави, само че не съумял. Тримата излезли от реката, като следили по какъв начин тялото на А. Ф. потънало. Обвиняемият хвърлил облеклата на потърпевшия, на тридесетина метра от мястото, където станал случая. След това предизвестил останалите да не споделят на никого за станалото.
На 22.08.2018 година А.Ф. бил разгласен от родителите си за общодържавно търсене. В хода издирвателните мероприятия, обвиненият и момчетата не споделили нищо за станалото пред полицейските чиновници. На 23.08.2018 година в река Дунав наоколо до с. Вардим трупът на удавеното момче бил открит.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР