Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 42-годишната Р.И., привлечена

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 42-годишната Р.И., привлечена
Коментари Харесай

Противозаконно: Жена получи над 80 000 лева данъчен кредит

 Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 42-годишната Р.И., привлечена към наказателна отговорност за закононарушение по член 256, алинея 3, вр. алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – приемане от държавния бюджет на неследваща парична сума в изключително огромни размери след потребление на документ с погрешно наличие, неистинен или фалшифициран подобен.

От лятото на 2016 година Р.И. била съучастник във компания, занимаваща се с преправка и търговия със зърно. В качеството си на такава, тя подхванала дейности за закупуването на машина за сушене на зърно. Зърносушилнята, обаче, се предложила от сдружение, което не било записано по ЗДДС. За да си обезпечи писмено опцията за възобновяване на Данък добавена стойност от договорката със профилираната техника, обвинената решила да имитира поредност от фиктивни покупко-продажби.

В интервала от декември 2016 година до юни 2017 година, в изискванията на продължавано закононарушение, посредством потребление на документи с погрешно наличие, Р.И. съумяла да реализира задачата си. Зърносушилнята била трансферирана писмено, посредством фиктивни покупко-продажби, през няколко сдружения и най-после закупена от представляваната от обвинената компания. Така Р.И. непозволено декларирала и получила от държавния бюджет неследваща се парична сума в изключително огромни размери – 82 000лв., представляваща заявен за възобновяване налог върху добавената стойност.

До привършване на досъдебното произвеждане непозволено получената парична сума е била импортирана в държавния бюджет, дружно с лихвите.

Предстои делото против 42-годишната обвинена да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР