Окръжна прокуратура София се самосезира и извърши внезапна проверка на

...
Окръжна прокуратура София се самосезира и извърши внезапна проверка на
Коментари Харесай

Започва изграждането на термокамера на Калотина

Окръжна прокуратура София се самосезира и извърши неочаквана инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, оповестяват от прокуратурата.

Екип от прокурори ревизираха дейностите на държавните органи по използване на ограниченията за попречване на разпространяването на ковид.

Към момента на инспекцията е открито, че стартира създаване на термокамера за премерване на температурата на всички влизащи в България.

Установено е още, че от РЗИ София област и УМБАЛ " Св.Анна " - София е основана организация за обзор и ориентиране на всички лица, влизащи в България от рискови страни. Осигурен е денонощен режим на работа и надзор.

На всички идващи пасажери от зони с разпространяване на COVID-19 се прави инспекция на здравословното положение. Лицата попълнят и формуляр за събиране на данни.

На всички лица, идващи от страни с доказани случаи на болни се връчва брошура с рекомендации за 14-дневна карантина. Оказва се цялостно подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи - ГПУ " Калотина " и Митница " Калотина " по основаване на организация и надзор на разпоредените ограничения.

От чиновниците на Митница " Калотина " се прави засилен надзор на изходящите от България трасета за експорт на медицински произведения и препарати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР