Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 47-годишния холандец

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 47-годишния холандец
Коментари Харесай

Лоши новини за пловдивската танцьорка Даниела и холандския й любовник

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 47-годишния холандец Качмарчик и пловдивчанката Даниела Голева на 26 година, които вкараха през границата кокаин и 5 кг екстази за 126 777 лв., съобщи TrafficNews.
Както БЛИЦ заяви, на 27 ноември 2016 година обвиненият Качмарчик бил в град в Нидерландия, където натоварил лек автомобил „ БМВ-6 “ на микробус с платформа, каран от български жител. Колата трябвало да бъде доставена на адрес в България. По делото е открито, че горепосочените наркотични субстанции били укрити в софтуерни кухини под предния похлупак на колата в черен сак и два пакета.

Шофьорът на платформата не е бил осведомен, че в автомобила има наркотични субстанции, нито е проверявал за съществуването на такива.

По напътствие на Даниела той трябвало да закара колата до Пловдив. След като влезнал в България през ГКПП-Дунав мост, лидерът отишъл с автомобила в началото до Кубрат, по-късно до Бургас и на 1 декември 2016 година го предал на двамата обвинени в Пловдив.

На същата дата те бяха арестувани от органите на Министерство на вътрешните работи. При осъществени претърсвания в автомобила и жилището, където двамата обвинени живели, били конфискувани наркотичните субстанции – екстази и кокаин.

Двамата обвинени са с взета от съда мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда и обвинителен акт по отношение на Борис на 27 години, и Димитър на 29 години, за това, че като причинители и в съучастничество, без съответно позволение държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции - 12,235 кг. марихуана на обща стойност 73 410 лв..

По делото е открито, че двамата обвинени отглеждали марихуаната в оранжерия в двор на къща в с. Леново. В нея били сложили вентилатори, препарати, бидони с течност, нужна за растенията.

Обвиняемите отглеждали марихуаната до края на септември, когато я обрали, разпръснали да изсъхне, след което я завързали на снопове.

При акция на чиновници на ОД на МВР-Пловдив на 20 декември в парцела било осъществено претърсван и били конфискувани наркотичните субстанции и принадлежности за тяхното развъждане.

Спрямо Димитър е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а по отношение на Борис мярка за неотклонение „ парична гаранция “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР