Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.С., на 27 г.

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.С., на 27 г.
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за опит за грабеж спрямо 77-годишен мъж в дома му

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на С.С., на 27 година

Той е предаден на съд за това, че на 12.01.2022 година в гр. Пловдив при изискванията на рисков рецидив, е направил опит да отнеме непознати движими движимости железни джанти за автомобил и шевни машини, с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и действието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи. Престъплението е квалифицирано по член 199 алинея 1 т.4 вр. член 198 ал.1 вр. член 29 ал.1 вр. член 18 от Наказателния кодекс.

Пострадалият 77-годишен мъж живеел самичък в къща в краен квартал в гр. Пловдив. Той си бил закупил ретро автомобил „ Волга “. Паркирал колата в двора.

На 12 януари 2022 година С.С. влезнал в парцела. Той познавал притежателя. С.С. му споделил, че желае да купи ретро колата за 30 лева Собственикът отвърнал, че може да продаде автомобила за повече пари и го предизвестил да си върви. С.С. се ядосал, почнал да удря и блъска потърпевшия, повтаряйки, че ще се върне и вземе колата, без да му я дава. Заплашвал го, че в случай че откаже ще му се случи нещо неприятно. Пострадалият се скрил на втория етаж на къщата, а по-късно и при съседите. Бил доста изплашен. Не след дълго С.С. още веднъж се върнал и разрушил катинара на входната врата. От двора взел шевни машини, джанти за автомобил, качил ги на колелото и си тръгнал. По-късно е бил открит и арестуван от полицията. С.С. е осъждан.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР