Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Т.Т. /на 42 г./ и

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Т.Т. /на 42 г./ и
Коментари Харесай

Разкриха схема за пране на пари и данъчни измами за 1 милион лева

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Т.Т. /на 42 г./ и М.М. /на 38 г./ и 38-годишната С.Т., за пране на пари и за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери - 1 000 000 лв., оповестиха от прокуратурата.

На 1 март 2019 година под управлението на Окръжна прокуратура - Пловдив, взаимно със чиновници от бранш " Икономическа полиция " при ОД на МВР-Пловдив и на ГДБОП-София, е извършена профилирана интервенция за осъществени данъчни закононарушения за пране на пари на територията на градовете Пловдив, София, Разград и Велико Търново. Извършени са голям брой претърсвания и изземвания от офиси и жилища, при които в трезори и други пространства са открити общо към 600 000 лв., в друга валута, както и документи, компютърни конфигурации и други движимости, имащи отношение към незаконната активност. Образувано е досъдебно произвеждане, арестувани девет лица за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. На трима от тях са повдигнати обвинявания за горепосочените закононарушения.

До момента е открито, че от март 2017 година до 1 март 2019 година посредством седем търговски сдружения, регистрирани в България, са били осъществени парични преводи в брой, в размер на общо 5 000 000 лв., към търговски сдружения в Полша и Италия. Управителите на българските сдружения, които са били подставени лица с невисок обществен и финансов статус, са поръчвали стока - козметика, перилни препарати и други, от Полша и Италия. Пратките официално дошли на името на тези компании, а действително стоките получавало друго комерсиално сдружение у нас, чийто шеф е Т.Т., със съучастник 38-годишната С.Т. Стоката била популяризирана в магазинната мрежа у нас, като парите от продажбите не били декларирани и по този метод е избегнато заплащането на данъчни отговорности в размер на към 1 000 000 лв..

Установено е още, че съизвършител при изпращане на парите от България към комерсиалните сдружения в чужбина е бил М.М./ на 38 г./, който ги предоставял на шефовете на седемте компании у нас, а те от своя страна са ги изпращали по банков път към компаниите в Полша и Италия.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе през днешния ден искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените Т.Т. и М.М. Спрямо С.Т. е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 10 000 лв., се показва още в известието.

Разследването по случая продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР