Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност четирима души, участвали във

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност четирима души, участвали във
Коментари Харесай

Задържаха четирима за изнудвания и принуда в Пловдив, сред тях са двама полицаи

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли към наказателна отговорност четирима души, взели участие във въоръжена проведена незаконна група. Бандата е била основана за да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители. Двама от арестуваните са служители на реда.
Сочен за уредник на групата е 49-годишен мъж. Повдигнати са му 5 обвинявания за изнудвания и насила, осъществени от септември до ноември м.г. на територията на Пловдив и Димитровград. Ако бъде приет за отговорен, го заплашват от 5 до 15 година затвор, санкция и конфискация на 1/2 от имуществото. Двама от другите участници, единият от които е чиновник на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, също са с обвинявания за изнудвания и насила. Четвъртият, също работещ във вътрешното ведомство, е притеглен към отговорност единствено за изнудвания.
По делото е открито, че обвинените са изнудвали двама жители, от които чрез мощ и опасност са лишили обща сума от 35 000 лв.. Те са принудили със същите способи и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив свободно да показва мнението си по въпроси за футболната политика на отбора.
По случая, след осъществяване на нужните дейности, следва да бъдат повдигнати и нови обвинявания, свързани с нелегално владение на муниции и неоторизирано боравене с полицейски знаци. Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура, като по преценка на наблюдаващия прокурор на следващия ден ще бъдат импортирани претенции в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР