Окръжна прокуратура Плевен разследва смъртта на 52-годишен работник, загинал при

...
Окръжна прокуратура Плевен разследва смъртта на 52-годишен работник, загинал при
Коментари Харесай

52-годишен работник загина, след като бе затрупан в изкоп в Червен бряг


Окръжна прокуратура Плевен проверява гибелта на 52-годишен служащ, умрял при изкопни действия в Червен бряг. Мъжът е бил без трудов контракт.
Още по темата
Роднини описаха пред bTV, че той е бил покрит със земна маса и те са се опитвали да го извадят час. Багеристите са се присъединили по-късно. 

Тежката трудова акцидент се случва през вчерашния ден към 22 ч. На мястото е имало двама служащи, които е трябвало да положат дъждовен колектор. Единият от тях влиза в укрепителното оборудване. То е част от реконструирания бул. " България " в Червен бряг. Тогава той е покрит със земна маса.

" След доста дълги и мъчителни процедури по изкопаването, не можахме да намерим тялото там. Багеристите от компанията реализатор и от пожарната сигурност бяха горе и ние викахме за помощ да идват да ни оказват помощ, да ни сменят в копаенето. Никой не е слизал да ни оказва помощ, до момента в който не се събрахме ние, роднините. След дълго търсене, повече от час, не намираме тялото и към този момент молим багериста да копае от страна на кофража, където имало към 15 до 18 кубика земна маса. Като изкараха цялата земна маса - към този момент се подаде ръката и по-късно към този момент се намерихме тялото ", споделя един от роднините на починалия. 

Той изясни и че другият служащ също е трябвало да влезе в изкопа и може би нещастието е щяла да бъде двойна.

Близките не знаят кой е работодателят. Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по професионална несъобразителност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР