Окръжна прокуратура-Монтана постигна осъдителна присъда при второ разглеждане на делото

...
Окръжна прокуратура-Монтана постигна осъдителна присъда при второ разглеждане на делото
Коментари Харесай

Дадоха 12 години затвор на мъж, пребил до смърт непознат след гуляй във Вършец

Окръжна прокуратура-Монтана реализира неоправдателна присъда при второ разглеждане на делото на правосъдна инстанция по отношение на 34-годишния Найден Н. Той е упрекнат за осъществено от него ликвидиране с особена свирепост – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателен кодекс.
Подсъдимият е бил притеглен към наказателна отговорност, а след привършване на следствието по досъдебно произвеждане е бил предаден на съд с обвинителен акт за съзнателно причиняване на гибел на 55-годишния Красимир И.
На 03.10.2015 година подсъдимият Найден Н. бил на сватбено празненство в Берковица. Около 2 часа през нощта той си тръгнал, дружно с негови близки, измежду които бил и брат му – Дафин Н. Двамата били в нетрезво положение. Пътували с лек автомобил, ръководен от брачната половинка на Дафин. След като оставили в село Слатина възрастните им родственици, тримата траяли към дискотека „ Найтаун “ във Вършец.
След известно време двамата от тях тръгнали от нощното заведение и подсъдимият Найден Н. останал самичък. Към 4.30 часа мъжът напуснал заведението и се насочил по ул. „ Република “ към църквата „ Св. Георгий Победоносец “. На кръстовището с ул. „ Васил Левски “ спрял, като в този миг го доближил Красимир И. (на 55 години). Двамата се заговорили и останали на мястото към 20 минути, след което траяли да вървят дружно.
По пътя мъжете се скарали и Найден Н. почнал да нанася удари с юмруци и да рита с крайници съперника си. Виковете на подсъдимия били чути от брат му, който тръгнал към основната улица „ Република “, последван от брачната половинка си, която упорствала той да се върне. Дафин Н. се отскубнал от нея и отишъл при брат си. Не след дълго двамата мъже се прибрали в къщата.
Преди да легне да спи подсъдимият Найден Н. накиснал в леген с вода два панталона и измил обувките, които той и брат му носили вечерта.
Междувременно чиновниците на реда забелязали наоколо до черква легнал на асфалта човек и неотложно се обадили на телефон 112. Била открита самоличността на потърпевшия. Пристигналият на място лекарски екип установил гибелта му.
От направената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че повода за гибелта на К.И. е множествена контузия, вследствие на нанесените удари по главата и в региона на гръдния панер, корема и крайниците.
Окръжният съд в Монтана е признал подсъдимия Найден Н. за отговорен за осъщественото от него с особена свирепост ликвидиране. Той е наказан на 12 години „ отнемане от независимост “. Уважени са гражданските искове, предявени от роднините на потърпевшия.
В законоустановения период прокуратурата ще стачкува наложеното на подсъдимия наказване, което счита за незаслужено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР