Окръжна прокуратура – Монтана е постигнала осъдителна присъда спрямо Веселин

...
Окръжна прокуратура – Монтана е постигнала осъдителна присъда спрямо Веселин
Коментари Харесай

Вкарват за дълго в затвора пиян перничанин, убил мъж от Монтанско в катастрофа /снимки/

Окръжна прокуратура – Монтана е постигнала неоправдателна присъда по отношение на Веселин Б. на 38 години от Перник, който се качил да кара пийнал и провокирал злополука, при която умрял човек.
Трагичният случай е станал на 3 януари 2017 година. Веселин бил в село Благово, област Монтана, където има неподвижен парцел. Преди обед той поканил на посетители негов прочут, с който изпили по 200 грама ром. След 16 часа двамата траяли консумирането на алкохол в заведение в центъра на селото, като на потегляне подсъдимият си купил още 50 грама ром в пластмасова чаша.
Въпреки нетрезвото си положение, перничанинът се качил в употребения от него лек автомобил „ Волво “ и тръгнал в посока от Благово към Монтана, като карал с висока скорост. В региона на язовир „ Чернила “ той навлязъл в насрещното платно, с което предизвиквал тежко пътно-транспортно произшествие с движещия се против него лек автомобил „ Ланчия “.
При превозване за болнично заведение потърпевшият лидер на лек автомобил „ Ланчия “ – 40-годишният Пламен М. от Берковица, умрял. Непосредствената причина за гибелта му е остра дихателна и сърдечна непълнота, развила се в резултат на множествена черепно-мозъчна и гръдно-коремна контузия. Пътуващ с него мъж също потърпевш.
При осъществената инспекция на място подсъдимия В.Б. отказал да бъде тестван с техническо средство за приложимост на алкохол, както и да му бъде връчен ваучър за здравно проучване на кръвта. През цялото време се държал жестоко и надменно. Той имал удостоверение за ръководство на МПС със период на годност до 31.01.2012 година, след което не го възобновил. Спрямо него неведнъж били издавани наказателни постановления по отношение на установени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.
Съгласно заключението на направената в хода на досъдебното произвеждане автотехническа експертиза, сега на удара управляваният от подсъдимия Б. лек автомобил се движел със скорост 128.04 км/ч, при оптимално позволена 90 км/ч. Другият автомобил се движел със скорост 82.60 км/ч. По време на осъщественото от подсъдимия В.Б. действие, лишило човешки живот, концентрацията на алкохол в кръвта му била към 2.30 промила.
Окръжен съд – Монтана му е наложил наказване от шест години „ отнемане от независимост “ при първичен общ режим. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР