Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали обвинителен акт срещу Юсеин

...
Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали обвинителен акт срещу Юсеин
Коментари Харесай

Обвиниха Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебе

Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали обвинителен акт против Юсеин Ахмед и Лютви Местан, привлечени като обвинени за злополуката, оповестиха от Обвинението.

При нея почина 6-месечното бебе на Ахмед. Челният удар сред колите, ръководени от двамата мъже, стана на 14 април 2019 година на разклона за село Загорско.

Ю.А. е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 година, на пътя за село Загорско, при ръководство на лек автомобил, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, не се движел допустимо най-вдясно в платното за придвижване и не е понижил скоростта.

Ю.А. се движел със скорост над позволената от 90 км/ч, за сектора, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на невръстен пасажер в автомобила му - не му сложил предпазните колани, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на малолетното дете.

На съд е предаден и Местан за това, че на 14 април 2019 година, на пътя за с. Загорско, обл. Кърджали, при ръководство на лек автомобил, марка „ Фолксваген ", модел „ Фаетон ", с пловдивска регистрация, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата по Закона за придвижване по пътищата, като идвайки от път без преимущество, извършвайки маневра завиване наляво и нахлуване на път с преимущество, не се съобразил с пътен знак Б2, не се съобразил с идващия по пътя с преимущество към кръстовището лек автомобил, марка БМВ, не го пропуснал, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на малолетно дете, пътуващо в другия лек автомобил.

Делото за пътнотранспортното произшествие край село Загорско, е следено от екип от прокурори от Окръжна прокуратура, като следствието е осъществено от екип следователи от ОСлО към Окръжна прокуратура-Кърджали.

Предстои Окръжен съд да насрочи делото в разпоредително съвещание в двумесечен период.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР