Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали обвинителен акт срещу Ю.А.

...
Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали обвинителен акт срещу Ю.А.
Коментари Харесай

Обвиниха Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебе

Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали обвинителен акт против Ю.А. и Лютви Местан, привлечени като обвинени за злополуката, при която почина бебе, оповестиха от Обвинението.
Ю.А. е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 година, на Главен път I-5, на кръстовището на Главен път I-5 и път за село Загорско, при ръководство на лек автомобил, марка БМВ, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата по Закона за придвижване по пътищата и Правилника за използване на Закона за придвижване по пътищата, като самичък и в изискванията на без значение съпричиняване с Л.М., лидер на лек автомобил, марка „ Фолксваген “, модел „ Фаетон “, с пловдивска регистрация, направил пътнотранспортно произшествие, като не се движел допустимо най-вдясно в платното за придвижване, не понижил скоростта и при положение на нужда не спрял, когато е зародила заплаха за придвижването.
Ю.А. се движел със скорост над нормативно позволената от 90 км/ч, за сектора, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на невръстен пасажер в автомобила му, като не му сложил предпазните колани на системата за обезопасяване на деца в колата, която не била инсталирана с триточков колан за задната седалка, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на малолетното дете.
На съд е предаден и Местан за това, че на 14 април 2019 година, на Главен път I-5, на кръстовището на Главен път I-5 и път за с. Загорско, обл. Кърджали, при ръководство на лек автомобил, марка „ Фолксваген “, модел „ Фаетон “, с пловдивска регистрация, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата по Закона за придвижване по пътищата и Правилника за използване на Закона за придвижване по пътищата, като самичък и в изискванията на без значение съпричиняване с Ю.А., лидер на лек автомобил, марка БМВ, направил пътнотранспортно произшествие, като при подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без преимущество, извършвайки маневра завиване наляво и нахлуване на път с преимущество, не се съобразил с пътен знак Б2, не се съобразил с идващия по пътя с преимущество към кръстовището лек автомобил, марка БМВ, не го пропуснал, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на малолетно дете, пътуващо в другия лек автомобил - закононарушение по член 343 алинея 1 писмен знак „ в “ във вр. член 342 алинея 1 прочие 3 от Наказателния кодекс.
Делото за пътнотранспортното произшествие край село Загорско, е следено от екип от прокурори от Окръжна прокуратура, като следствието е осъществено от екип следователи от ОСлО към Окръжна прокуратура-Кърджали.
Предстои Окръжен съд да насрочи делото в разпоредително съвещание в двумесечен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР