Окръжна прокуратура - Кърджали внесе повторно в Окръжен съд -

...
Окръжна прокуратура - Кърджали внесе повторно в Окръжен съд -
Коментари Харесай

Прокуратурата с повторно обвинение за катастрофата с Лютви Местан

Окръжна прокуратура - Кърджали внесе наново в Окръжен съд - Кърджали обвинителен акт против някогашния ръководител на Движение за права и свободи Лютви Местан във връзка на 14 април 2019 година, в която почина 6-месечно бебе.
В средата на септември предходната година Окръжния съд в Кърджали за в допълнение следствие поради позволени основни процесуални нарушавания. В обвиняването е записано,че идвайки от път без преимущество, извършвайки маневра завиване наляво и нахлуване на път с преимущество, Местан не се съобразил с пътен знак " Стоп ", не се съобразил с идващия по пътя с преимущество към кръстовището лек автомобил , марка БМВ, не го пропуснал, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на малолетно дете, пътуващо в другия лек автомобил.

Обвинителен акт е импортиран и против водача на автомобила, в който се е возело умрялото дете. Той гласи, че Юсеин Ахмед не се е движел допустимо най-вдясно в платното за придвижване, не понижил скоростта и при положение на нужда не спрял, когато е зародила заплаха за придвижването.
Прокуратурата твърди, че той се е движел със скорост над нормативно позволената от 90 км/ч за сектора, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на невръстен пасажер в автомобила му, като не му сложил предпазните колани на системата за обезопасяване на деца в колата, която не била инсталирана с триточков колан за задната седалка, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на малолетното дете.
Предстои Окръжен съд - Кърджали да насрочи делото в разпоредително съвещание в двумесечен период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР