Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин, управлявал товарен автомобил

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин, управлявал товарен автомобил
Коментари Харесай

Две обвинения за дрогиран тираджия дал 5 евро на полицай

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен турски жител, управлявал товарен автомобил след приложимост на наркотични субстанции и предложил рушвет на пътен служител на реда.

На 12 ноември поради струпване на голям брой транспортни средства на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и запълване на паркинга преди пункта, на километър 109+300 от автомагистрала „ Марица “ служители на реда отклонявали товарните коли, пътуващи в посока Турция, към паркинг в близкото с. Генералово. За да продължи пътуването си 43-годишният турски водач, който управлявал бетоновоз с непозната регистрация, дал 5 евро на отклоняващия го пътен служител на реда. Той не взел парите и незабавно уведомил проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) -Свиленград. Шофьорът бил тестван с техническо средство, което отчело приложимост на амфетамин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ служител на реда. По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково турският е притеглен, като обвинен за това, че е дал рушвет на длъжностно лице, имащо качеството на полицейски орган, с цел да не извърши дейности по работа, както и за това, че е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “, като му е наложена и възбрана за овакантяване рамките на Република България. Разследването по случая продължава.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР