Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Веселина Г. Жената

...
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Веселина Г. Жената
Коментари Харесай

Жена убила мъжа си по мъчителен начин заради пенсията му

Окръжна прокуратура – Бургас съобщи на съд Веселина Г. Жената е подсъдима за незаконно отнемане от независимост на някогашния си брачен партньор, убийството му и поддържане на илюзия на чиновници от Национален осигурителен институт, че потърпевшият е жив, с цел да получава пенсията му.

60-годишната бургазлийка държала под ключ мъжа си с една от стаите в дома им за интервал от неустановена дата при започване на м. май 2013 година до 01.08.2014 г, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

Деянието е осъществено по рисков за здравето на потърпевшия метод. Фаталният ден настъпил на 01.08.2014 г, когато Веселина по изключително непосилен метод умъртвила Димитър М.

Той се намирал в безпомощно положение, а жена му редовно не му давала задоволително количество храна, вода и нужните за болестта му медикаменти.

Съпругата му го лишила от нужната квалифицирана здравна помощ и грижи в болнични условия, в резултат на което е настъпила гибелта му.

Веселина Г. е подсъдима и за това, че за интервала от 01.09.2014 година до 31.08.2016 година за да набави за себе си имотна полза като прокурист на Димитър М., поддържала подвеждане у чиновник на Национален осигурителен институт.

Тя лъгала, че мъжът й е жив и има право да продължи да получава пенсия за напреднала възраст, с цел да получава пенсията му. Общо 24 превода са направени за посочения интервал, а сумата е в размер на 21 140 лв..

Окръжен съд – Бургас е нарочил съвещанието си за 20.01.2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР