Окръжна прокуратура – Враца води разследване на катастрофата, при която

...
Окръжна прокуратура – Враца води разследване на катастрофата, при която
Коментари Харесай

Прокуратурата във Враца разследва смъртта на 3-годишното дете, „Медицински надзор” ще проверява случая

Окръжна прокуратура – Враца води следствие на злополуката, при която почина 3-годишно дете. Понастоящем е открито, че вечерта на 10.01.2023 година на път от гр. Враца за гр. Криводол се движел лек автомобил, м. „ Пежо “, ръководен от К.Й. (на 20 години). Около 18,50 ч. транспортното средство самокатастрофирало, като излязло отвън пътното платно и се обърнало.

Вследствие на случая била породена гибел на возещото се на задната седалка дете - 3-годишният Б.Д. Майка му – Р.Д. (на 21 години) е била превозена в болнично заведение в тежко положение с заплаха за живота.

Пострадал е и пътуващият на предната седалка Б.Д. (на 23 години). След получен сигнал за пътен случай на място пристигнали полицейските чиновници и направили оглед на местопроизшествието.

По първични данни повода за ПТП е нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Водачът на лекия автомобил е тестван за приложимост на алкохол и опиати с негативен резултат.

Назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстоят разпити на очевидци и назначение на автотехническа експертиза.

По мотив изявления в медиите, касаещи дейностите на чиновниците от екипа за незабавна здравна помощ и недоволството, изразено от страна на околните на потърпевшите в пътния случай, Окръжна прокуратура – Враца разпореди осъществяване на инспекция на Изпълнителната организация „ Медицински контрол “. Тя следва да откри съблюдаване на медицинските стандарти при оказване на помощ и други условия, свързани със незабавното положение на потърпевшите при злополуката.

По-рано здравният министър Асен Меджидиев съобщи, че не разполага с информация дали лекарка от Спешна помощ, отзовала се на злополука нощес във Врачанско, при която почина дете, е била в нетрезво положение и изясни:

„ Екипите на спешна помощ са пристигнали в точния момент, реагирали са задоволително съответно. Лекарят също е реагирал в обстановката. За това какви са пробите още нямам никакви резултати. Аз нямам информация за такова нещо. От медиите, което съм чул досега, само че няма информация за доказани такива позитивни проби ”.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР