Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Предадоха на съд медицинска сестра, теглила пари от банкова карта на починал

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против здравна сестра, теглила пари от банкова карта на умрял пациент. Обвинението против здравната сестра е за това, че в интервала от 25.02.2019 година до 27.02.2019 година 10 пъти е банкова карта, без единодушието на наследниците на титуляра К. М., като направила инспекции на салдо и транзакции, при които изтеглила сумата от общо 1200 лв. посредством АТМ – устройства.


Обвиняемата работела като здравна сестра в болнично поделение.

К.М. бил признат в болничното поделение, като няколко дни по-късно умрял в реанимацията на болничното заведение. В персоналния му багаж имал портфейл и дебитната карта, с наличност 3900 лв..

След преместването му в реанимация сестрата, която била нощна промяна, събрала и преместила и багажа му. Тогава видяла и взела банковата карта и листче с ПИН-код.

На идващия ден, роднините на К.М. пристигнали да приберат тялото и багажа му, като откакто се прибрали открили, че дебитната му карта липсва.

На 26.02. блокирали картата.

Междувременно, обвинената изтеглила от банковата сметка на К.М. разнообразни суми посредством АТМ-устройства, проверявала салдото и наредила несполучливи тегления.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР