Окръжна прокуратура – Силистра наблюдава и ръководи досъдебно производство по

...
Окръжна прокуратура – Силистра наблюдава и ръководи досъдебно производство по
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва ужасяваща катастрофа с три жертви и четвърти с опасност за живота между селата Руйно и Вокил

Окръжна прокуратура – Силистра следи и управлява досъдебно произвеждане по член 343, алинея 4, по отношение на алинея 1 писмен знак " Б “ и " В “, по отношение на член 342 от Наказателен кодекс във връзка тежко пътно-транспортно произшествие, при което са починали трима души, а четвърти е тежко потърпевш, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Инцидентът зародил в интервала сред 05:00 и 06:00 часа на 8 октомври 2022 година на пътя сред селата Руйно и Вокил, обл. Силистра. При нахлуване в завой, лидерът на лек автомобил губи надзор над транспортното средство. Автомобилът излиза отвън пътя и се прекатурва 6 – 7 пъти в крайпътна територия. В резултат от случая трима души, измежду които и лидерът, са починали на място. Те са на възраст 39 година (водач), 30 година и 22 година Тежко е потърпевш четвърти човек, който е настанен за лекуване в извънредно тежко положение в болнично заведение, с действителна заплаха за живота.

Петият пасажер в автомобила, изхвърчал от прозореца при първото катурване на колата, което избавило живота му. Той не е потърпевш и съумял да подаде сигнал за случилото се.

Незабавно по случая е формирано досъдебно произвеждане. Направен е оглед на местопроизшествието. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. На всички участници в тежкото ПТП са взети проби за приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.

Работата по изясняване на детайлите към тежкия случай продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Силистра.

Прокурор Теодор Желев – наблюдаващ случая, даде брифинг по случая пред представители на медиите в Силистра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР