Окръжен съд – Монтана коригира и одобри споразумение, постигнато между

...
Окръжен съд – Монтана коригира и одобри споразумение, постигнато между
Коментари Харесай

Съдът в Монтана наказа пласьор, държал марихуана за 36 бона

Окръжен съд – Монтана поправя и утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура – Монтана и отбраната на обвинения Г. А. М., за наказване 3 години „ Лишаване от независимост “ условно и 5000 лв. санкция за нелегално държане и разпространяване на високорискови наркотични субстанции. В интервала 10-11 февруари 2020 година в нарушаване на Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите Г. А. М държал в землището на село Расово 19.42 грaма марихуана на стойност 116.52 лв. и в село Медковец 5986.87 грама марихуана на стойност 35 921.22 лв.. На 10 февруари 2020 година в Расово Г. А. М. продал на А. П. С. /20 г./ марихуана с тегло 5 грама на стойност 30 лв..
Постигнатото от прокуратурата и отбраната на Г. А. М. съглашение бе за наказване 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период и санкция от 2500 лв. за държането на наркотични субстанции без позволение и 1 година „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години и 2500 лв. санкция за пласирането на опиати. След като се срещна с квалифицираното съглашение предвид на огромното количество нелегално държана марихуана съдът го поправя като усили двойно наказването за държаните високорискови наркотични субстанции. Пред съда обвиненият Г. А. М. - 52 годишен, неосъждан и незает от село Медковец, се призна за отговорен, съгласи се с направената от съда промяна и съобщи, че непринудено подписва съглашение за 3 години „ Лишаване от независимост “ с 5 годишен изпитателен период и санкция от 5 000 лв. за държането на наркотични субстанции и 1 година „ Лишаване от независимост “, отсрочена с 3 години изпитателен период и санкция от 2500 лв., за разпространяване на опиати. Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Съдът наложи на Г. А. М. за двете закононарушения едно общо наказване в размер на 3 години „ Лишаване от независимост “, които се отсрочват с 5 години изпитателен период, както и 5000 лв. санкция в интерес на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР