Окръжен съд – Враца търси кандидати за съдебни заседатели към

...
Окръжен съд – Враца търси кандидати за съдебни заседатели към
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца търси кандидати за съдебни заседатели

Окръжен съд – Враца търси претенденти за правосъдни заседатели към същия съд с мандат 2024 – 2028 година

Процедурата за кандидатстване бе открита с решение на Общинския съвет - Враца от 30 май 2023 година

Кандидатите би трябвало да са дееспособни български жители на възраст от 21 до 68 години, да са с сегашен адрес в община Враца, да имат приключено минимум приблизително обучение, да не са осъждани за съзнателно закононарушение, без значение от реабилитацията, да не страдат от душевен болести, да не са правосъдни заседатели в различен съд, да не са общински съветници от правосъдния регион на Окръжен съд – Враца, да не вземат участие в управлението на политическа партия, коалиция или организация с политически цели, да не работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в правосъдния регион на Окръжен съд – Враца и да не са избирани за правосъдни заседатели повече от два поредни мандата към същия съд.

Документите, които те би трябвало да показват, са:

- подробна автобиография, подписана от кандидата;

- нотариално заверено копие от тапия за приключено образование;

- здравно уверение, че лицето не страда от психическо заболяване;

- мотивационно писмо;

- документално съгласие;

- декларация за липса на събитията по член 67, алинея 3 и член 69, алинея 2 от Закона за правосъдната власт;

- документ за осъществена инспекция по реда на Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска, в случай че са родени преди 16 юли 1973 година

Срокът за подаване на документите е 01.08.23 година (включително) в Центъра за административно обслужване на жители в Община Враца, на адрес гр. Враца, ул. „ Стефанаки Савов “ № 6. Подробности за процедурата може да бъдат открити в формалния уебсайт на Община Враца, на страницата на Общински съвет – Враца, в „ Конкурси към Оценка за съвместимост Враца “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР