Окръжен съд – Враца днес наложи ефективно наказание от четири

...
Окръжен съд – Враца днес наложи ефективно наказание от четири
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд наказа мъж с „лишаване от свобода“ за причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжен съд – Враца през днешния ден наложи дейно наказване от четири години „ отнемане от независимост “ на подсъдимия Р. М., което да изтърпи при първичен „ общ режим “. Т

ой бе приет за отговорен в това, че на 13.07.2022 година, пред частен дом в с. Селановци, по несъобразителност е предизвикал гибелта на М. М., в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета, породена с нанасяне на удар с глава в региона на лицето в основата на носа, изразяваща се в тежка черепно-мозъчна контузия.

Постановената присъда за това закононарушение е четири години „ отнемане от независимост “, която подсъдимият да изтърпи при първичен „ общ режим “. Р. М. бе наказан също да заплати на околните на М. М. компенсации за породените им неимуществени вреди, в резултат на осъщественото действие: на брачната половинка му - 80000 лв., на щерка му персонално 60000 лева и като легален представител на двете му внучета още 60000 лв. – по 30000 лв. за всяко от децата, и на брат му – 50000 лв.. Подсъдимият ще заплати също разноските, направени по досъдебното произвеждане и в хода на правосъдното произвеждане.

Мотивите към присъдата на Врачанския областен съд ще бъдат направени в законоустановения период.

Съдът дефинира на Р. М. едно общо наказване по това дело и по Наказателно общ темперамент дело 936/22 година на Районен съд – Враца – най-тежкото – четири години „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ режим “. Делото в Районен съд – Враца, по което Р. М. е приет за отговорен, е за обир.

Присъдата на Окръжен съд – Враца не е дефинитивна, а предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР