Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимата Катя Лерца за виновна

...
Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимата Катя Лерца за виновна
Коментари Харесай

Две години и 4 месеца затвор за Катя Лерца, която прегази полицай

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимата Катя Лерца за отговорна в това, че на 13 май 2017 година в гр. Пловдив, по южното платно за придвижване на бул. „ Санкт Петербург “, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил „ Киа Спортидж “, е нарушила разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикала гибелта на Д. П., заради което я осъжда на 2 години и 4 месеца затвор при първичен общ режим.

Това оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Съдът я признава за почтена за това да е позволила нарушаване на разпоредбите по член 20, ал.2 от ЗДвП и я оправдава по в началото повдигнатото й в този смисъл обвиняване.

Съдът лишава подсъдимата Лерца от право да ръководи МПС за период от 4 години, считано от 6 юни 2017 година

Делото бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване по глава XXVII от Наказателно-процесуален кодекс, като подсъдимата призна обстоятелствата и събитията, разказани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези обстоятелства, а съдът да употребява събраните на досъдебното произвеждане доказателства. Размерът на наложеното по отношение на подсъдимата дейно наказване от 2 години и 4 месеца отнемане от независимост е избран след намаляването на наказването с една трета, според член 58а, ал.1 от Наказателен кодекс.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР