Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Задържаха под стража обвиняемият за грабеж и причинена тежка телесна повреда на 55- годишна жена в Бобов дол

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с Хр. Г. / на 21 години, осъждан /, притеглен като обвинен за обир, съпроводен с тежка телесна щета на потърпевшата жена, на 55 година от гр. Бобов дол. Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – София.

Окръжна прокуратура – Кюстендил е привлякла Хр. Г. като обвинен за това, че на 28.04.2023 година, към 19 ч. в гр. Бобов дол, на пешеходната алея в местността „ Свети Спас “ е лишил непознати движими движимости – дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лева, от владението на жена от гр. Бобов дол, с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ – нанесъл удари с камък в региона на главата на потърпевшата, с което й е предизвикал тежка телесна щета.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Ваня Богоева счете, че от събраните по досъдебното произвеждане доказателства все още, може да се направи обоснованото съмнение за съпричастност на арестуваното лице към инкриминираното действие, за което му е повдигнато обвиняване. То е за тежко съзнателно закононарушение. Той е направил и признания. Съдът одобри, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение. Хр. Г. е осъждан като малолетен за нанасяне на междинна телесна щета и за обир, съпроводен със междинна телесна щета.

Деянието по сегашното дело е осъществено в изпитателния период на наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 4 месеца, наложено му от Окръжен съд – Кюстендил през 2020 година С висока степен на социална заплаха са, както действието, по този начин и дееца, се споделя в претекстовете на съда за взимане на най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР