Окончателно18-годишният шофьор, обвиняем за смъртта на Ани и Явор при

...
Окончателно18-годишният шофьор, обвиняем за смъртта на Ани и Явор при
Коментари Харесай

Катастрофата на бул. „Сливница“: bTV разполага с кадри, които показват бил ли е заслепен шофьорът

Окончателно18-годишният водач, обвинен за гибелта на Ани и Явор при злополуката на столичния бул. „ Сливница “, остава в ареста.
Кадри от камери, с които bTV разполага, демонстрират дали водачът е бил омаян.

Адвокатът му Димитър Марковски изиска домакински арест

За поредна вечер хората излязоха на митинг с претенции да се постави завършек на войната на пътя. Преди минути те блокираха придвижването, а по-късно се чака и да тръгнат на шествие до бул. Константин Величков.

На този декор - фрагменти от камери наоколо демонстрират, че в секундите преди нещастието в насрещното няма автомобил, който би могъл да заслепи водача.

Секунди преди нещастието. 18-годишният водач е на тъкмо 266 метра разстояние от Ани и Явор, сочат данните от следствието. В същия миг - паралелно на влюбените, които пресичат, по улица „ Русе “ минава бял автомобил. В насрещното не се движи нито едно транспортно средство.
Следва удар.

Близки и другари на починалите провеждат народен митинг

Девет дни след злополуката водачът се изправи още веднъж пред съда. И още веднъж беше сбит “ „ Съжалявам. Нямам какво повече да кажа. “

Защитникът на Адриан изиска мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека – „ домакински арест “ като посочи чистото му правосъдно минало.

„ Включително той да има електронна гривна, която да управлява, ще си седи у дома. Аз не виждам въз основата на какво се вършат крайни заключения, че той е извънредно публично рисков човек, който да бъде изолиран “, сподели Димитър Марковски, юрист на 18-годишния водач.

Хората дават поръчка за блокиране на центъра на София в неделя

Софийският апелативен съд реши - водачът остава в ареста. Мотивите – има заплаха да извърши закононарушение, в случай че е на независимост, а доказателствата досега сочат, че е провокирал случая. И още – съгласно магистратите Адриан е показал, изтъквам – самоувереност, граничеща с престъпност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР