Окончателно - Марин Димитров, един от задържаните за контрабанда по

...
Окончателно - Марин Димитров, един от задържаните за контрабанда по
Коментари Харесай

Аферата „Митници”: Марин Димитров остава в ареста

Окончателно - Марин Димитров, един от арестуваните за контрабанда по следствието в митниците, остава в ареста. Той апелира непрекъснатия си арест пред Софийския апелативен съд. Димитров беше задържан при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия при започване на април, само че незабавно по-късно влезе по неотложност в „ Пирогов ”.

По-късно съдът на първа инстанция го задържа. Марин Димитров е упрекнат дружно със сина си Стефан, някогашната шефка на Агенция „ Митници ” Петя Банкова, Никола Николов-Паскал и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев за присъединяване в незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

 

По време на съвещанието по мярката за неотклонение прокуратурата изнесе информация, съгласно която бивш шеф на полицията в Хасково е направил скандални изказвания за Марин Димитров. В началото на април тази година той бил разпитан като очевидец по аферата с митниците. В показанията си твърди, че Марин Димитров е предложил 250 000 евро, с цел да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на ГДНП.

 

" Той свидетелства, че актуалният обвинен, по днешната мярка - Марин Димитров, е взел участие в организирането на контрабандни канали. Като това му е служебно известно, като шеф на Министерство на вътрешните работи - Хасково ", подчерта прокурорът в Апелативна прокуратура Стоян Лазаров. 

 

Пред апелативните магистрати защитата на Димитров подсети, че наказателната отговорност у нас е персонална и бащата не може да дава отговор за възможни закононарушения на пълнолетния си наследник Стефан Димитров. Адвокатите на Марин Димитров показаха, че той е със здравословни проблеми и не може да се лекува в болничното заведение на пандиза, като изиска по-лека мярка.

 

Източник NOVA

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР