Окончателно е избран терен за изграждане на Национална детска болница,

...
Окончателно е избран терен за изграждане на Национална детска болница,
Коментари Харесай

Избраха терен за изграждането на националната детска болница

Окончателно е определен терен за създаване на Национална детска болница, който дава отговор на съвсем всички критерии, които са били сложени за съвременна европейска детска болница. Това оповестиха на брифинг в Министерския съвет здравният министър Асен Меджидиев и районният министър Иван Шишков.

Теренът е към 40 декара в квартал " Овча купел " в близост до Ортопедичната болница. Теренът е извънредно подобаващ поради съответното място и поради своята локация. Той разрешава да бъде издигнат и хотел за родители, рехабилитационен център, да бъдат обособени обособените незабавни и реанимационни структури и всичко друго, съгласно потребностите, които са заложени, разясни здравният министър.  

Служебният районен министър Иван Шишков посочи, че този терен е бил предназначен за болничен комплекс. Проблемът в него беше, че в средата има един частен парцел. Кметът на " Овча купел " е издирав собствениците. Направена е процедура по Закона за устройство на територията, тъй че частният парцел да отиде в края на терена и по този начин да има чиста благосъстоятелност, с цел да се построи болничното заведение, добави той. След диалози със притежателите на частния парцел теренът следва да бъде трансфериран на страната. 

В идващите месеци, през които следва планиране, екип на здравното министерство дружно с вложителя ще посетят няколко детски лечебни заведения в Европа. " Искаме детската болница да бъде на извънредно високо равнище ", съобщи здравният министър доктор Меджидиев. Той изрази убеденост болничното заведение да е в действителност съвременна и се надява планът да бъде реалност до 5-6 месеца.

През това време, екип на министерство на опазването на здравето, дружно с капиталовата компания, ще посети няколко лечебни заведения в Европа от подобен мащаб на детски лечебни заведения, с цел да се подготвят за съответното задание.

" Старата постройка не дава отговор на Подробен устройствен план, нито на общия организационен проект на София, тъй че тя е обект на един по-задълбочен разбор. Тя е един построен градеж ", добави Шишков.  " Тази постройка, в случай че въобще има някакъв живот в нея и в случай че е допустимо тя да бъде непокътната, би трябвало да се направи един разбор в противоположна посока като какво може да се употребява постройката, чисто функционално ", отговори министър Шишков на журналистически въпрос за ориста на остарялата постройка, където се предвиждаше да бъде построена Националната детска болница. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР