Окончателно 24 са кандидат-президентските двойки подали документи в Централната избирателна

...
Окончателно 24 са кандидат-президентските двойки подали документи в Централната избирателна
Коментари Харесай

Президентската битка: Основните претенденти за Дондуков 2

Окончателно 24 са кандидат-президентските двойки подали документи в Централната изборна комисия.

Румен Радев и Илияна Йотова, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от редица партии, измежду които " ИТН " и Българска социалистическа партия, ще се борят за втори мандат. Те трансфораха борбата за народна власт в своя идея. Очакват една толерантна акция, в която да бъдат водещи концепциите, а не компроматите.

Обединението не би трябвало да е на партии, а на българите към дела - с тази поръчка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева потеглят към президентските избори. Издигнати от Инициативен комитет, зад тях застава ГЕРБ-СДС. Целта им е да върнат нормалността в политическите връзки.

Издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от " Демократична България " Лозан Панов и Мария Касимова се впускат в президентската борба, водени от идеята за самостоятелност на правосъдната система. Панов е убеден, че характерът, който е проявявал като ръководител на Върховен касационен съд, може да продължи да реализира и като президент.

За първи път в историята си Движение за права и свободи издигна своя кандидат-президентска двойка - ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова. Етапът Движение за права и свободи като балансьор в политическия живот е отминал - считат от придвижването. От Движение за права и свободи дефинираха своя претендент като извънреден - известен, пореден, предвидим.

Патриотичните обединения не се сплотиха към един претендент и всяка издигна собствен. Така в конкуренцията влизат Милен Михов от Вътрешна македонска революционна организация, водачите на НФСБ Валери Симеонов, на " Воля " - Веселин Марешки, на " Възраждане " - Костадин Костадинов и на " Атака " - Волен Сидеров.

Кандидати за " Дондуков " 2 са още: Горан Благоев, Луна Йорданова, Цвета Кирилова и Светослав Витков.

Утре в ЦИК ще бъде изтеглен жребият за номерата в бюлетината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР