Окончателно – депутатите отхвърлиха предложението данъчните оценки на имотите да

...
Окончателно – депутатите отхвърлиха предложението данъчните оценки на имотите да
Коментари Харесай

Окончателно: Данъчните оценки няма да се актуализират

Окончателно – депутатите отхвърлиха предлагането данъчните оценки на парцелите да се актуализират, с което ще се усили и налог здания и такса боклук. На второ четене Народно събрание би трябвало да гласоподава данъчните закони, които народните представители не съумяха да прегледат предходната седмица, написа.

Предложението беше заложено в Закона да локалните налози и такси от финансовото министерство, по искане на Сдружението на общините. Така, в случай че локалните управляващи не решат да вдигнат сами налог данък здания и такса боклук и следващата година, ще пращаме колкото и през 2023-та година

Депутатите одобриха при преустрояване и при смяна на предназначението на съществуваща постройка или на независим обект в нея, както и при смяна на други условия, които имат значение за установяване на налога, чиновниците в общината да отразяват смяната служебно, за което на данъчно задълженото лице се изпраща съобщение в 30-дневен период.

Не се подава данъчна декларация при преустрояване и при смяна на предназначението на съществуваща постройка или на независим обект в нея, както и при смяна на друго събитие, което има значение за установяване на налога, които са вписани в регистри, поддържани в електронен тип, гласоподава Народното събрание. Данъчно задължените лица не носят отговорност за случаите, в които Общината не е събрала служебно информация за изменени условия.

По предложение на Националното съдружие на общините в Република България министърът на финансите, след координиране с министъра на електронното ръководство, утвърждава със заповед мостри на заявки и документи, издавани от общините за признание, практикуване или погасяване на права или отговорности по отношение на локалните налози, записаха още депутатите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР