Окончателните избирателни списъци вече са отпечатани от ГРАО, а ЦИК

...
Окончателните избирателни списъци вече са отпечатани от ГРАО, а ЦИК
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Окончателните списъци вече са отпечатани от ГРАО

" Окончателните изборни описи към този момент са отпечатани от ГРАО, а ЦИК няма отношение по този въпрос ", сподели Росица Матева от ЦИК по отношение на инспекцията, иницийрана от държавното управление на адресите, на които са регистрирани повече гласоподаватели едновременно. От ЦИК разбрали за инспекцията от медиите.

По закон, 6 месеца преди изборите, кметовете на общините би трябвало да ревизират всички нови адресни регистрации, направени през последната една година. Тези инспекции би трябвало да приключат 3 месеца преди изборния ден.

" Инсталирането на машините към този момент стартира. В петък устройствата ще потеглят към секциите в страната. Хартиените бюлетини към този момент са в регионалните администрации. Към момента са декларирани 12 238 изборни секции. 407 са преносимите секционни изборни комисии - най-вече в болнични заведения и в места за задържане. Регистрирани са 15 организации с наблюдаващи и 4 социологически организации ", сподели още Матева.

Предизборната акция завършва в петък в среднощ. 

Изборният ден - на 29 октомври, ще стартира в 7 часа сутринта и ще продължи до 20 часа. Може да бъде продължен до 21 часа, в случай че пред някои изборни секции има още чакащи за гласоподаване. След това ще стартира преброяването на бюлетините. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР