Окончателни присъди за петима полицейски служители от област Пловдив, обвинени

...
Окончателни присъди за петима полицейски служители от област Пловдив, обвинени
Коментари Харесай

Осъдиха полицаи от Пловдивско за грабеж и взимане на подкуп


Окончателни присъди за петима полицейски чиновници от област Пловдив, упрекнати за обир на цигари и взимане на рушвет, постанови Върховният касационен съд, като остави в действие решението на Пловдивския апелативен съд, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разузнавачът от Криминална полиция към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив П. А. и служителят на реда от Общинска защита С. М. са наказани на по шест години отнемане от независимост. Съдът ги е лишил и от право да заемат служба в министерството за интервал от шест години. На С. М. е наложена санкция от 6000 лв..

Двамата са приети за отговорни в това, че през декември 2016 година в съучастничество са направили обир на цигари без бандерол и на пари на обща стойност 41 502 лв., като са използвали мощ и са заплашвали човек. Престъплението е осъществено в Пловдив.

Полицаят С. М. е приет за отговорен и по второ обвиняване - за това, че през март 2017 година в Раковски, в съучастничество с началника на локалното районно ръководство Г. И. и служителите на реда от същото ръководство В. Г. и Ж. К., са взели рушвет от 10 000 евро от пловдивски предприемач.

Началникът на районното ръководство в Раковски Г. И. Е наказан на пет години затвор и санкция в размер на 5 000 лв.. Също по този начин е лишен от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от шест години.

Полицаят В. Г. Ще би трябвало да изтърпи наказване от четири години отнемане от независимост, да заплати санкция от 4000 лв. и остава без право да заема служба в министерството през идващите пет години.

Другият служител на реда Ж. К. е наказан на три години условно отнемане от независимост с пет години изпитателен период. Наложена му е санкция от 3 000 лв., като е лишен от право да заема служба в това министерство за четири години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР