Окончателната версия на документа ще е готова през февруари 2018

...
Окончателната версия на документа ще е готова през февруари 2018
Коментари Харесай

Нова ядрена доктрина на САЩ: Повече оръжия в арсенала

Окончателната версия на документа ще е подготвена през февруари 2018 година, написа "Хъфингтън пост ". медията обаче разполага с чернова на главния документ и разгласява извадки от него.

През октомври 2017 година Доналд Тръмп съобщи пред високопоставени чиновници в областта на националната сигурност, че ще изиска увеличение на нуклеарния капацитет на армията 10 пъти. В плана за нуклеарна теория не се стига чак до такава степен, само че има специфичен раздел за създаването на нови нуклеарни оръжия с по-малка избухлива мощ.

Логиката съгласно Пентагона е, че намиращите се на въоръжение оръжия са прекомерно огромни и доста смъртоносни при приложимост. Това се знае от всички и прави използването им много проблематична. Докато дребните нуклеарни заряди дават убеденост, че в обособени случаи могат да бъдат употребявани, без да се стига до непоправими последици, считат военните.

В документа се твърди, че Русия има такива оръжия с по-малка мощ и заплашва да ги използва, по тази причина Съединени американски щати би трябвало да са подготвени да отговорят на това предизвикателство. Посочва се още, че руснаците създават план за самостоятелна подводница с термоядрен заряд, която при взривяване ще провокира гигантско цунами, способно да унищожи Източното крайбрежие на Съединени американски щати. Проектът носи името "Статус 6 ", подводницата може да слезе до 1 километър под водата и да измине повече от 6000 благи.

"Ядрените оръжия с дребна мощ дават на президента и военните повече разновидности за реакция ", счита някогашната съветничка в Държавния департамент и сегашен чиновник на центъра за надзор над нуклеарните арсенали Александра Бел. Посочва се, че сега Съединени американски щати разполагат с към 4000 атомни бойни глави, изцяло задоволителни, с цел да се унищожи целия свят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР