Около половината от републиканците не биха гласувала за Доналд Тръмп,

...
Около половината от републиканците не биха гласувала за Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Проучване: Около половината от републиканците в САЩ няма да подкрепят Тръмп, ако бъде осъден

Около половината от републиканците не биха гласувала за Доналд Тръмп, в случай че той бъде наказан за закононарушение. Това е знак за сериозните опасности, които правните му проблеми основават за неговата кандидатура за президентските избори през 2024 година, демонстрира изследване на Ройтерс/Ипсос, осведоми Българска телеграфна агенция.

Бившият президент и сегашен водещ за номиниране от Републиканската партия като претендент за вота през ноември 2024 година, Тръмп не се призна за отговорен в съда през вчерашния ден, когато му бяха повдигнати федералните обвинявания, че е управлявал скрит план за анулация на загубата му в изборите през 2020 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Отделно той е упрекнат по две други наказателни каузи: едно в съд в щата Ню Йорк, което се върти към парите, с които е било купено мълчанието на порноактрисата Сторми даниелс за мълчанието й за спекулация с някогашния президент; и друго във федерален съд, където е упрекнат в задържане на чувствителни и класифицирани документи с данни за националната сигурност, откакто напусна поста си през януари 2021.

Двудневното изследване на Ройтерс/Ипсос, което завърши преди явяването на Тръмп в съда късно следобяд през вчерашния ден, попита респондентите дали биха дали своят вот за Тръмп като президент следващата година, в случай че той бъде „ наказан за тежко закононарушение от правосъдните заседатели “. Сред републиканците 45% са дали отговор, че не биха дали своят вот за него, което е повече от 35 % от далите отговор, че биха го подкрепили.

Останалите са дали отговор, че не знаят.

Запитани дали биха дали своят вот за Тръмп, в случай че той „ сега излежава присъда в пандиза “, 52% от републиканците дават отговор, че не биха го създали, спрямо 28%, които настояват, че биха дали своят вот.

Тръмп разгласи, че е почтен по всички каузи против него и упреква прокурорите, че организират „ лов на вещици “, който има за цел да провали акцията му.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР