Около половината от българите са на мнение, че правителството ще

...
Около половината от българите са на мнение, че правителството ще
Коментари Харесай

Около половината от българите вярват, че правителството ще завърши мандата си


Около половината от българите са на мнение, че държавното управление ще приключи мандата си, до момента в който една четвърт считат, че няма да издържи. Това пред bTV ” Добромир Живков от „ Маркет линкс”.

 Снимка: btvnovinite.bg

Същевременно резултатите от последното изследване на организацията от края на октомври сочат, че Българска социалистическа партия догонва ГЕРБ по рейтинг и в случай че в този момент имаше избори, двете партии щяха да са с приблизителни резултати.

„ От май месец, когато беше Председателството на Европейския съвет, оценките към развиването на страната и настройките към ръководството потеглят в низходяща посока”, уточни Живков.

 Снимка: btvnovinite.bg

За низходящата наклонност е съдействала и пътната покруса край Своге.

На този декор доверието към институциите също бележи спад, сподели още специалистът. Тук попадат правосъдната система, Народното събрание, прокуратурата и българският съд.

 Снимка: btvnovinite.bg

„ Президентството и институцията на омбудсмана са изключения като стоящи в страни и не толкоз ангажирани с ръководството. Те имат разнообразни функционалности в страната, тъй че малко или доста е обикновено да бъдат сложени по по-различен начин”, разяснява Живков.

Спадът в доверието към президента бил по-нисък, поради това, че той се е трансформирал в изразител на недоволството на хората.

 Снимка: btvnovinite.bg

„ Популизмът работи доста добре в обстановки на висока степен на незадоволеност. През последните месеци общото съмнение, даже към институции, даже към партии, върви надолу. Хората все по-малко имат вяра в политическата класа. Тя е с доверие единствено към 8 – 9% от българите”, разяснява Живков.

 Снимка: btvnovinite.bg

Що се касае до сътрудниците в ръководството – „ Обединени патриоти”, то в тази коалиция най-слабо електорално подкрепената партия, съгласно изследването, е „ Атака”, до момента в който Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ са релативно равнопоставени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР