Около половината американци смятат, че разследването в Ню Йорк за

...
Около половината американци смятат, че разследването в Ню Йорк за
Коментари Харесай

Американците смятат разследването срещу Тръмп за политическо, но правдоподобно

Около половината американци считат, че следствието в Ню Йорк за това дали Доналд Тръмп е платил, с цел да купи мълчанието на порнозвезда, е политически стимулирано, само че огромно болшинство намират изказванията за правдоподобни, откри изследване на " Ройтерс " / " Ипсос ".

Двудневното изследване, извършено измежду 1003 души и завършило във вторник, откри, че 54% от респондентите - в това число 80% от републиканците и 32% от демократите - споделят, че политиката е движела обсъжданото сега наказателно дело.

Седемдесет % от интервюираните и половината от републиканците считат за правдоподобни изказванията, че Тръмп по време на президентската си акция през 2016 година е платил на актрисата от порно филми Сторми Даниелс за мълчанието ѝ за хипотетичен полов контакт.

Около 62% от интервюираните, в това число една трета от републиканците, дефинират като правдиво изказванието, че Тръмп е фалшифицирал бизнес документи и е направил измами.
Тръмп се надява да на републиканците, с цел да се кандидатира още веднъж за Белия дом през 2024 година Ако обвинителният акт бъде импортиран, това ще бъде първото в историята наказателно дело против някогашен президент на Съединени американски щати. Тръмп, който е изправен пред възможна сериозна конкуренция за третата си кандидатура за републиканската номинация, отхвърли в миналото да е имал извънбрачна връзка с Даниелс, чието същинско име е Стефани Клифърд.

Той сподели в събота, че чака да бъде задържан във вторник и помоли поддръжниците си да отговорят, като дадат пари за неговата президентска акция.

Представители на Републиканската партия, стратези и анализатори разясниха, че правосъдното гонене на Тръмп единствено ще втвърди решимостта на най-верните му поддръжници.

Около девет от 10 интервюирани споделиха, че са чували за делото на прокурорите от Манхатън против Тръмп, едно от няколкото следствия към него. Окръжен прокурор в Джорджия обмисля обвинявания, че Тръмп се е опитал да анулира провалянето си на изборите през 2020 година

Тръмп лъжливо твърди, че загубата му от президента демократ Джо Байдън се дължи на машинация и е записан да желае от изборните чиновници в Джорджия да намерят гласовете, от които се нуждае, с цел да завоюва.

 " Ще ме арестуват ": какви са проблемите на Тръмп с правораздаването

Тръмп е изправен и пред следствия на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за задържането на след напускането на Белия дом, както и за напъните му да анулира изборния резултат от 2020 година

Около 54% от интервюираните - в това число 85% от демократите и 21% от републиканците - считат обвиняването, че Тръмп е подбудил изборни измами, за правдоподобно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР