Около и малко над нулата беше днес в по-голямата част

...
Около и малко над нулата беше днес в по-голямата част
Коментари Харесай

Утре ще бъде по-слънчево, но и ветровито

Около и малко над нулата беше през днешния ден в по-голямата част от страната, а тук-там температурите останаха негативни през целия ден. В композиция със северозападния вятър чувството беше за още по-студено време.

През нощта ще е ясно и на следващия ден сутринта ще е към момента студено с минимални температури сред минус 8° и минус 3°, в София - към минус 6°.

През деня със мощен вятър от северозапад ще се придвижва по-топъл въздух и оптималните температури на следващия ден ще са сред 5° и 10°. Ще бъде и по-често слънчево, само че и прекомерно прохладно изключително в тези 12 области в Дунавската низина и Горнотракийската равнина, където поривите напразно ще доближават до 72 км/ч.

Силен и плевел вятър в планините - температурите и там ще се покачат и оптималната на височина 2000 метра ще е към минус 1°, а в курортите ще е над нулата. Повече облаци ще има до обяд над масивите в Западна България.

Ветровито време и на Балканите, изключително в централните и източните региони Ще е най-вече слънчево и температурите на всички места ще се покачат.

Западна и по-голямата част от Централна Европа остават под въздействие на просторен антициклон и ще е най-вече слънчево, до момента в който бездънен циклон ще дефинира облачно, прохладно, и с превалявания от сняг време в източните региони на континента.

Ветровито ще остане и у нас в събота, само че минималните температури значително ще се покачат. Ще доминира слънчево време с повече облаци в планините, където не е изключено и едва да превали.

В неделя минималните температури още веднъж в цялата страна ще бъдат под нулата, само че денят ще бъде безоблачен, тук-там със утринни мъгли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР