Около Gemcorp има много неща, които целенасочено се пропускат, за

...
Около Gemcorp има много неща, които целенасочено се пропускат, за
Коментари Харесай

Ще прави ли Gemcorp завод за батерии? Говори Александър Николов

Около Gemcorp има доста неща, които целеустремено се пропущат, с цел да има подобен скандал. Първо, има подписан капиталов меморандум, което значи планове, а не договорка. Второ - няма подписан документ само и единствено с Gemcorp, има и втора компания, която с споделя IP3. Това съобщи енергийният министър Александър Николов в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов.

" Няма предложение на Gemcorp за присъединяване в цех за акумулатори ", безапелационен е той.

" Няма нищо обвързвано нито с акумулатори, нито се желаят средства от Европейски Съюз, нито се желаят каквито и да е държавни активи. Единственото заявено са желанията, че на фона на това къде се намира България, те са изразили желание да вземат участие в прехода ".

Нито името на съветски олигарх участва в Gemcorp, нито пък американският дипломат Херо Мустафа е сътрудничила в договарянията. Николов съобщи, че поддържа инспекцията на сдружението от ДАНС, насърчена от премиера Петков.

IP3 е компания, която се занимава с няколко вида новаторски технологии, сериозни за енергийната самостоятелност.

Единственото, декларирано от двете компании, е осъществяване на разбор, който е изработен за " Топлофикация София " - осъществяване на предписани ограничения, които са препоръчани от нея, с цел да може тя да спре да натрупа големи отговорности.

На срещите с държавното управление са участвали доста вложители, с всички сме работили по еднакъв метод - да се показа България с всичките позитиви и благоприятни условия, на фона на протичащото се в района.

В идващите седмици следва сключване на сходно съглашение с Israel Electric Corporation - най-голямото сдружение, опериращо с енергийни активи в Израел. Предстоят диалози с вложители, които не са се насочвали към България повече от 10 години, сподели още той.

Авторитетното английско издание „ Файненшъл таймс “ разгласява огромно следствие за произхода на парите на Gemcorp. Според вестника те са дадени от съветски олигарси, близки до Сергей Чемезов, който е началник на държавната оръжейна корпорация „ Ростех “ и един от най-близките на Владимир Путин хора. В момента Чемезов и „ Ростех “ са сложени под наказания поради нахлуването на Русия в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР