Около една трета от училищата в България все още нямат

...
Около една трета от училищата в България все още нямат
Коментари Харесай

1576 училища имат физкултурни салони

Около една трета от учебните заведения в България към момента нямат физкултурни салони, съобщи кореспондент на БГНЕС, базирайки се на информация на Министерството на образованието и науката.


Почти две трети от образователните заведения или 1576 учебни заведения разполагат с налични физкултурни салони за реализиране на спортна активност.

Най-голям брой на учебни заведения с съществуване на физкултурни салони има в областите София-град, където те са 184, следвана от Пловдив – надлежно със 122, и Плевен – със 78.

От друга страна, учебните заведения, които не разполагат с физкултурни салони са 716 или с други думи, към една трета от всички в страната. Тук областите, където има максимален брой на учебни заведения без построени салони са Бургас – с 67, Пловдив – с 60 и Стара Загора, където те са 50.

По отношение на подобряването на образователните бази, статистиката дава данни и за броя на учебните заведения, където е декларирано, че са нужни обилни ремонтни действия в спортните салони. Те са общо 216, а измежду областите, където е неотложно да се реализира ремонт водещи са: София-град с 27, Добрич и Плевен с 13, следвани от Търговище и Силистра с по 12, както и Пловдив с 10. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР