Около дейността на частната военна компания Вагнер се разшумя през

...
Около дейността на частната военна компания Вагнер се разшумя през
Коментари Харесай

Нищо Чудно, Че Семейството На Тони Златков Запази Мълчание! Лъсна Миналото На Обвинените За Отвличането На Адриан, Ще Ви Настръхне Косата!

Около активността на частната военна компания „ Вагнер " се разшумя през последните дни, откакто предходната седмица американските сили унищожиха сред 100 и 200 членове на частната войска при яростни боеве в Източна Сирия. Макар и руснаците, и американците публично да отхвърлят, че измежду жертвите при престрелката в Сирия са починали стотици наемници на „ Вагнер ", съществуват задоволително данни за жестокото кръвопролитие на руснаци в Сирия.

Заподозреният като основен участник в отвличането на Адриан Златков охранител Георги Близнаков също е бил част от частната войска „ Вагнер ", разкриват негови познати. През есента на 2013 година телохранителят на Ивайло Ториното отпътува за Русия, с цел да се включи в подготвителен лагер. Според негови познати Близнаков се надявал да бъде утвърден и да се включи в секретни задачи на „ Вагнер " против месечно заплащане от 3200 евро. Българинът изкарал близо 2 седмици в подготвителен лагер на полигон в село Малкино в Южна Русия, преди да бъде отритнат поради неналичието на задоволителна физическа подготовка и стрелкови умения. „ Обученията са се водили персонално от подполковник Дмитрий Уткин, който е подготвял бойци за завладяването на Крим ", настояват осведомени.

В лагера за образование упражнявали над 1700 индивида като с изключение на Георги Близнаков имало още четирима българи. Всички те обаче били пренасочени към други съветски военни формирования. Така Георги Близнаков се озовал в различен съветски отряд завоенни дейности - „ Тайфун " и като част от него е изпратен в Украйна напролет на 2014 година, с цел да подкрепя сепаратистите от Донецк и Луганск, които завзеха администрацията и кметството в Донецк и оповестиха основаването на Донецка национална република. Според признанията на самия Георги Близнаков, направени пред негови познати, той е прекарал в размирния Донецк повече от 3 месеца, като е взел участие в десетки военни сражения. Според данни на украинския портал „ Миротворец ", Близнаков дори е бил награден с орден за вярна работа към непризнатата Донецка национална република. Месеци откакто се завръща в България, Георги Близнаков бе задържан като основно настоящо лице в мутренско буйство на Околовръстното шосе.

На 24 февруари 2016 година Близнаков, дружно с Христо Христов и Александър Гечев пребиха грубо спортиста Васко Наумов и брачната половинка му с железни палки, а казусът потресе цяла България, откакто дамата съумя да снима инквизицията с мобилния си телефон. Последваха шумни арести за охранителите на Ивайло Борисов - Ториното, които по документи се оказаха не негови гардове, а икономи и готвачи. Близнаков и останалите агресори от Околовръстното шосе обаче излязоха тихомълком от ареста след няколко седмици, а след това получиха минимални неоправдателни присъди. Любопитна детайлност е, че до момента в който течеше делото, Георги Близнаков избяга от България и още веднъж пребиваваше известно време в Донецка национална република, преди да се завърне скрито при започване на предходната година, с цел да приготви отвличането на Адриан Златков. „ Докато Близнаков отсъстваше от страната, той беше наказан на ефикасен затвор от 2 години за друго свое нарушение.

Сега би било редно охранителят на Ивайло Ториното да влезе в пандиза за тази присъда, въпреки да бе пуснат на независимост от съда за отвличането на Адриан ", разяснява столичен прокурор. Срещу бандита още не е завършило и делото за побоя над спортиста Васко Наумов. Затова от държавното обвиняване се притесняват, че Близнаков още веднъж може да избяга от България, въпреки да му е наложена възбрана да напуща страната.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР