Около четирима на всеки 10 британци се затрудняват да плащат

...
Около четирима на всеки 10 британци се затрудняват да плащат
Коментари Харесай

Проучване: Около 40% от британците се затрудняват да си плащат сметките



Около четирима на всеки 10 британци се затрудняват да заплащат домакинските си сметки за горива и купуват по-малко храна през първата половина на април. Това демонстрират резултати от първото изследване на английската национала статистика (ONS) след 54-процентното нарастване на енергийния ценови таван при започване на месеца.

40% от интервюираните са споделили, че на тях им е " доста " или " ненапълно мъчно " да си разрешат да платят сметките за сила, уточни ONS, употребявайки данни за първите две седмици на април.

Приблизително същият % оповестяват, че през първите две седмици на април са купували по-малко храна, до момента в който 44% са показали, че би трябвало да харчат повече средства, с цел да получат това, което нормално пазарят.

Данните подхранват опасенията по отношение на въздействието на рецесията с разноските за живот върху икономическото възобновяване на Англия, показва " Файненшъл таймс ". Финансовото издание припомня, че потреблението на семействата беше главен мотор на икономическото възобновяване през миналата година, само че с потребителска инфлация, която към този момент доближи 30-годишен връх от 7%, действителните приходи понасят удар.

Данните на ONS също по този начин демонстрират, че делът на пълнолетните, които считат, че няма да могат да спестят пари през идващите 12 месеца, се е нараснал през април до 42% спрямо 34% през ноември 2021 година

Повече от една четвърт от британците пък показват, че техните семейства не могат да си разрешат да платят непредвидени, само че наложителни разход от 850 английски лири, а към двама от всеки 10 споделят, че не могат да си купуват храни, които не са от първа нужда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР