Около час след като комисията по ревизия на държавните харчове

...
Около час след като комисията по ревизия на държавните харчове
Коментари Харесай

Аврамова каза, че казусът Алепу трябва да се решава в съда и напусна комисията Манолова

Около час откакто комисията по проверка на държавните разходи под ръководството на Бойко Борисов  започна да разисква строителството на така наречен подпорна стена на Алепу, министърът в оставка Петя Аврамова напусна съвещанието.
Като мотив тя посочи, че не се споделя нищо ново, а и нямало смисъл от разискването, тъй като служебното държавно управление би могло да преразгледа всички контракти за изглаждане на инфраструктура.
Тя не се вслуша в апелите на депутати да остане, с цел да отговори и на въпроси, които са ѝ били заложени в границите на парламентарния надзор, какъвто в границите на 45-тото Народно заседание не е имало.
Според Аврамова комисията не би трябвало да се занимава с проблема " Алепу ", тъй като по него към този момент вървят правосъдни каузи.
Всички са в отпуск 
По време на съвещанието на комисията " Манолова " стана ясно, че шефовете на държавни компании, които трябваше да бъдат изслушани през днешния ден, са в отпуск.
В Народното събрание трябваше да се явят началникът на ДНСК, шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, арх. Ангел Захариев от " А и А архитекти " и изпълнителния шеф на " Главболгарстрой холдинг " АД по отношение на построяването на подпорната стена с хотелски комплекс на Алепу, както и шефове на държавните " Автомагистрали " и " Български ВиК холдинг ".

Министърът на районното развиване в оставка Петя Аврамова съобщи пред комисията, че в качеството си на министър е в отпуск от 26 април, в отпуск бил и шефът на " Автомагистрали ", а ръководителят на ВиК холдинга е в Германия. Тя уточни, че чиновниците не са длъжни да преценяват проектите си с дневния ред на комисията , който бил непредвидим.
Румен Гечев от Българска социалистическа партия попита по какъв начин министърът е позволила на съвещанието да не дойдат шефовете на ДНСК и районната строителна ревизия в Бургас. Според него те или имат разпореждане от министъра да не се явят, или са за уволняване.
Аврамова отговори, че шефът на ДНСК е в отпуск и тя е решила да не му прекъсва отпуската, а шефът на службата в Бургас бил уволнен и предаден на КПКОНПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР