Около 400 състезатели ще участват на международния турнир по плуване

...
Около 400 състезатели ще участват на международния турнир по плуване
Коментари Харесай

Около 400 състезатели на международния турнир по плуване в Бургас

Около 400 състезатели ще вземат участие на интернационалния шампионат по плуване в Бургас, който ще се организира от петък до неделя. Организатори са Българската федерация по плувни спортове и Община Бургас.

Надпреварата е подготовка за Световното състезание през 2019 година и олимпийските игри в Токио 2020. Освен от България има декларирани състезатели от Турция, Сърбия и Хърватия. Наградният фонд на шампионата е 20 хиляди лв.. Намеренията на федерацията са идната година той да бъде включен в календара на Световната централа (ФИНА) и да носи точки за олимпийските игри.

Държавното отборно състезание за мъже и дами на 50-метров басейн, което ще се състои от 19 до 21 април в София, също ще бъде подготовка за международното състезание и олимпийски игри. На 13 и 14 април български състезатели ще вземат участие на интернационалния шампионат "Мултинейшън " за девойки 16-17 години и младежи 17-18 години в Швейцария. Голямата цел пред българските състезатели е международното състезание по плувни спортове от 5 до 28 юли в Република Корея.
 Пресконференция на БФ Плуване за интернационалния шампионат в Бургас @@@
"Световното състезание в Република Корея е доста значимо за всички нас, които се борим за квоти за Токио 2020. Надявам се да вземам участие на олимпиадата ", сподели състезателката Диана Петкова. Йордан Янчев, който ще взе участие на шампионата в Швейцария, сподели, че българите ще се опитат да вземат орден с щафетата.

"Продължаваме да работим по концепцията за мощна мъжка щафета за Токио 2020, в която ще се включат и състезателите, които се приготвят в чужбина ", разяснява основният управител на националните тимове по плуване Кристиян Минковски. Най-добрият български играч сега Антъни Иванов продължава подготовката си в Съединени американски щати, където през април ще взе участие на серия шампионати.
Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР