Около 4 хил. лева ще са нужни на всяко семейство,

...
Около 4 хил. лева ще са нужни на всяко семейство,
Коментари Харесай

Абитуриентският бал гълта 3,5 бона от семейния бюджет

Около 4 хиляди лв. ще са нужни на всяко семейство, в което тази година има зрелостник, с цел да приготви отрочето си за бала. В тази сума влизат както всички елементи от визията на зрелостника, по този начин и бюджет за почерпка на близки и родственици и спомагателни по-дребни разноски като автомобил, фотограф, дарове, които обаче надуват сметката в допълнение.

В държавната хазна ще влезнат най-малко 193 млн. лв. единствено поради харчлъка около тазгодишните дванайсетокласници, написа в. "Монитор ".

Според информация в уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН) 55 167 възпитаници са подали заявки за явяване на матура по български език и литература. Така, в случай че умножим техния брой по междинен разход от 3,5 хиляди лв., се оказва, че 165 млн. лв. ще се завъртят в родната стопанска система единствено през месец май.

Един от главните разноски е роклята или костюмът. Цените им могат да варират според дали са конфекция, или са шити по поръчка. Средната им стойност е към 600 лева, за които може да облечете отрочето си с неповторим тоалет. По-евтино може да се намерят рокли и костюми, които са всеобщо произвеждане, в комерсиалната мрежа. А за родителите с по-дълбоки джобове има и маркови модели, чиито стойности са към и над 1000 лева Столични дизайнери пък желаят 1800 лева за рокля ръчна направа, която обаче ще бъде единствен и несравним модел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР