Около 3000 евро на човек - с толкова може да

...
Около 3000 евро на човек - с толкова може да
Коментари Харесай

Доходите в Германия се вдигат с 3000 евро

Около 3000 евро на човек - с толкоз може да се покачат междинните годишни приходи в Германия до 2035 година Но демографската смяна заплашва бъдещия разцвет, предизвести Институтът за немската стопанска система (IW). След 15 години на пазара на труда в страната ще има дефицит на повече от 5 млн. служащи. Затова откривателите приканват политиците да работят, до момента в който не е станало късно.

" Бъдещото федерално държавно управление би трябвало да реагира на намаляващото население; единствено тогава фирмите могат да си създадат домашната работа ", изяснява шефът на Института за немска стопанска система Михаел Хютер. " Продължаването по настоящия модел коства на всички нас разцвет и не може да бъде в полза на политиката ", предизвестява той.
Трите сюжета

В своето изследване откривателите на IW са създали три разнообразни сюжета. Ако актуалните трендове продължат, размерът на работа, а оттова и икономическият напредък ще се забавят доста от 2025 година нататък. При тези условия междинният приход ще се усилва единствено приблизително с един % годишно до 2035 година За 2035 година това води до спомагателен приход на глава от популацията от съвсем 1600 евро.

Ако политиците съумеят да се преборят с дефицита на квалифицирани служащи на пазара на труда, да активизират повече капитал и по този метод да осъществят по-силен механически прогрес, действителният приход на глава от популацията може да се увеличи с до 1,4% годишно. Така през 2035 година хората в Германия ще имат приблизително по 3000 евро повече разполагаем.

Но е допустимо и противоположното развиване: неприятният капиталов климат и антииновационният курс могат да доведат до " забележима загуба на разцвет ", предизвестяват специалистите. В съпоставяне с базовия сюжет приходът на глава от популацията през 2035 година може да бъде с 4000 евро по-нисък, пресметнаха откривателите от института, обвързван с работодателите.
По-големи обществени разноски

За да се опълчи Германия на демографската смяна, икономическият институт приканва за разширение на разноските за грижите за деца и за повече вложения в просветителната система. По-възрастните чиновници също би трябвало да бъдат арестувани на пазара на труда по-дълго посредством ограничения за в допълнение образование. Изследователите приканват и за по-добри условия за частните вложения и вложенията в обществена инфраструктура.

В изследване на фондация " Бертелсман " при започване на октомври 66% от лицата, вземащи решения в фирмите, също оповестяват за дефицит на квалифицирани служащи. Недостигът на фрагменти се оказва даже по-висок от предстоящото: в края на 2020 година единствено 54% от интервюираните са очаквали дефицит на квалифицирани служащи през 2021 година

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР