Около 30 български бизнесмени, политици и магистрати са обект на

...
Около 30 български бизнесмени, политици и магистрати са обект на
Коментари Харесай

В САЩ разследват още 30 наши бизнесмени, политици и магистрати по „Магнитски“

Около 30 български предприемачи, политици и магистрати са обект на продължаващото следствие по закона „ Магнитски “. Това следствие е обвързвано с към този момент оповестените наказания преди месец. Тогава Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на трима българи и 64 компании. Мярката е ориентирана против някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, предприемача Васил Божков и Илко Желязков, заместител шефа на Държавната организация за механически интервенции (ДАТО), който подаде оставка.
Продължаващите дейности са ориентирани към лица, които са имали или още имат бизнес връзки с Пеевски, Божков и Желязков. В последна фаза са следствията за няколко индивида от най-близкия кръг на Пеевски, които в разнообразни случаи упражнявали рекет и закани освен от негово, само че и от името на някогашния министър председател Бойко Борисов, научи "Фрог нюз " от дипломатически източници. Те прецизират, че профилирани структури към Министерство на финансите на Съединени американски щати са засекли прехвърляния на огромни суми в банки отвън България от лица, близки на Пеевски и Борисов.
Очаква се в скоро време да бъде оповестено продължение на листата на глобени лица по закона „ Магнитски “. Това ще стане според Указ 13-818, който добавя и ползва Глобалния закон "Магнитски " за отчетност при нарушение на човешките права и е ориентиран против причинителите на тежки нарушавания на човешките права и корупция в целия свят.
Санкциите се постановат от Службата за надзор на задграничните активи към министерството на финансите на Съединени американски щати.
Движение за права и свободи продължава да поддържа своя другар-милионер Пеевски с аргумента, че от Съединени американски щати не били дали доказателства против него.
Говори се, че самият Пеевски е предложил на американците богата сбирка от материали за корумпирани политици, магистрати и управленци от най-високите етажи против това американците да го разгласят за предпазен очевидец. Получил е отвод настояват дипломати. Според същите източници някогашният министър председател Борисов също е дал компрометираща информация на Съединени американски щати за известни предприемачи и магистрати, с цел да си подсигурява „ имунитет “ против включването му в листата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР