Около 3 хиляди човека се събраха в София при старта

...
Около 3 хиляди човека се събраха в София при старта
Коментари Харесай

Площадът пред съда в София не побира протестиращите срещу Гешев

Около 3 хиляди индивида се събраха в София при старта на митинга против предлагането Иван Гешев да бъде идващия основен прокурор на България. На площада главно доминират младежи, измежду тях има доста майки с дребни деца и даже бебета. Всички скандират „ Оставка “ и „ Мафия “.
„ Не сме съгласни и не желаеме да понесем подобен срам “, оповестиха от трибуната гневни жители. Хората споделят намерено възмущението си от протичащото се. Категорични са, че както препоръчаният за основен прокурор Иван Гешев, по този начин и отхвърли на Данаил Кирилов да номинира различен, са голям срам за страната ни.

Гешев беше препоръчан от 11 прокурори, а с цел да бъде определен е належащо да бъде подсилен от още 6-ма съдии. Изборът ще се организира на 24 октомври.

„ Искате ли човек, който няма извоювано нито едно знаково дело? Този човек желаят да ни го натрапят “, обявиха още в самото начало от трибуната протестиращи. С крясъци „ Гешев е срам “ недоволните огласиха площада пред правосъдната палата.

„ Докато нас ни има Гешев и Гешевци няма да спят умерено. Тези хора желаят да наложат холокост на всички демократични хора. Сложиха ни клеймо. Ние желаеме България да е правова страна, да има бъдеще за нашите деца, а не ояли се политици. Прокуратурата пази олигарси и ползите им. Трябва да продължим борбата. Ако ние не победим, те ще ни смачкат. И ще стартират да ни прибират от площадите. Те желаят да наложат прокуратура от нов вид. Това е робия. Това е борба за същината на демокрацията. Битка за нас. Вярвам, че ние ще успеем, тъй като ние сме положителните, а те неприятните. “, сподели Методи Андреев.

Пред правосъдната палата има афиш на гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов, издигната от няколко неправителствените организация. В негова поддръжка се събират подписи, които стават от ден на ден. Гражданските организации не са се отказали да се борят Атанасов да бъде номиниран от тях. От инициативния комитет се зарекоха, че ще продължат борбата той да остане в конкуренцията с Иван Гешев.

„ Бойко Атанасов е напълно самостоятелен български магистрат. Още първоначално, когато БОЕЦ разгласи самодейността да го издигнем, към нас се причислиха още цивилен организации. За да няма „ Ти си го избра “ и „ Хотел Берлин “. Аз към този момент им имам 4 призовки и 2 обвинявания. Тази номинация сподели, че тях ги е боязън, видя се по медиите им. Защото тях ги чакат килиите, в случай че Атанасов успее. Тази борба не можем да бъде извоювана без да излезем по улиците. Може да скандираме „ Оставка “ безпределно дълго време. Битката би трябвало да продължава. Трябва ИЗРИВАНЕ не оставки. Когато излезем последвайте ни “, прикани водачът на Групово дело „ БОЕЦ “ Георги Георгиев.

Протести се организират и в дуги градове в страната.

В 18.30 часа през днешния ден пред Съдебната палата в Русе стартира също митинг против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Предварително оповестеният „ марш за правосъдие” ще е под надпис “Право и свобода”.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР